FortniteGamesNieuws

Gerucht: Epic Games wil/kan XIM-gebruikers blokkeren op Fortnite

744views

Epic Games gaat gebruikers die XIM op de console gebruiken blokkeren. Ter info: XIM is een oplossing waarmee gamers muis en toetsenbord kunnen gebruiken in elke consolegame.

Onlangs heeft Epic Games de matchmaking-pools gewijzigd om je invoerapparaat (controller / muis en toetsenbord) te scannen en je zo in wedstrijden tegen gebruikers met hetzelfde apparaat te plaatsen, maar sommige spelers gebruiken XIM-apparaten om dit te omzeilen en hun console te doen denken dat ze met een controller spelen i.p.v. met een muis en een toetsenbord.

XIM is een reeks apparaten die dienen als input-adapters voor de console, waardoor je de setup van je muis en toetsenbord verandert in wat de console denkt dat een controller is.
Hierdoor kunnen spelers muis en toetsenbord gebruiken in elk consolespel, ondersteund of niet, omdat het systeem niet kan detecteren dat de invoer iets anders is dan een controller.

In spellen waarin het gebruik van een muis en toetsenbord tegen controller gebruikers leven of dood kan bepalen, geldt dit als een oneerlijk voordeel voor degenen die een XIM-apparaat gebruiken.
Daarom beweren sommige rapporten dat Epic Games daadwerkelijk een manier heeft gevonden om te detecteren of je de adapter gebruikt om het matchmaking-filter te omzeilen en je uit het spel kan schoppen of verbannen.

Leave a Response